Het buitenrijseizoen komt er weer aan!

De lente lijkt nu echt begonnen en het buitenrijseizoen is aanstaande. Wij hebben er enorm veel zin in, jij ook?

Wij doen er alles aan om in samenwerking met de Gemeente Lelystad en Staatsbosbeheer mooie en goede ruiterpaden te realiseren. Helaas is dat nu nog niet het geval. Veel ruiterpaden zijn nog erg nat en glibberig en ze sluiten ook nog niet overal op elkaar aan. We begrijpen dus heel goed dat je soms moet uitwijken naar de openbare weg omdat een ruiterpad niet begaanbaar is. Rij dan wel zoveel mogelijk in de berm en kom niet op de mountainbike- en wandelpaden. Deze zijn bestemd voor andere gebruikers en je brengt met je paard of pony ernstige schade toe aan de paden.

Ruim ook altijd mest op de openbare weg (dat zijn bijvoorbeeld ook fietspaden) op. Stijg direct even af of kom later even terug en schuif de mest in de berm. Andere gebruikers hebben grote last van de mest en je bezorgt jezelf en andere buitenruiters een slechte naam wanneer deze blijft liggen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn. Mogen we op je medewerking rekenen?

Tip! Lees nog eens de regels voor het buitenrijden door. Je vind ze hier : http://paardenplatformlelystad.nl/de-dos-en-donts-van-het-buitenrijden/

We wensen je een mooi buitenrijseizoen! Veel plezier!