Blog

Save the date: we gaan weer snoeien!

De lange mooie zomer is nu echt voorbij. En ondanks de droogte zijn bomen en struiken erg hard gegroeid. Vooral wingerd en braam maken op sommige plaatsen het buitenrijden erg lastig. Daarom organiseren we weer twee onderhoudsochtenden, waarop we de ruiterpaden weer zoveel mogelijk vrij willen maken.

Dit doen we op de landelijke natuurwerkdag zaterdag 5 november en zondag 6 november. Beide dagen in de ochtend tussen 10:00 en 12:00 uur. Alle hulp is weer welkom. Dit keer willen we o.a. gaan snoeien op het lange ruiterpad langs de Binnenhavenweg. Maak je regelmatig gebruik van dit pad, help dan zeker mee!

Meld je nu aan of stuur een e-mail naar info@paardenplatformlelystad.nl. Je kunt je ook opgeven aan de bar bij Manege Lelystad.

Kennismaking met nieuwe gemeenteraad

Dinsdagavond 24 mei mochten we, als stichting, kennismaken met de nieuwe gemeenteraadsleden en bijpraten met de al bekende gezichten binnen de raad op de Maatschappelijke Markt 2022. Onderwerpen zoals: de ontwikkeling, verbetering en uitbreiding van onze ruiterpaden, kosten/budget, participatie maar ook mestoverlast op wandel- en fietspaden passeerden de revue. Het was een mooi vertrekpunt voor de komende raadsperiode waarin wij ons weer gaan inzetten voor een goede samenwerking met de gemeente! 


Ruiterpaden weer grotendeels vrij van stormschade na NLDoet

Het weekend van 12 en 13 maart stond in het teken van NLdoet, de grootse vrijwilligersactie van Nederland. Dit jaar hebben wij voor het eerst meegedaan. Op zaterdag en zondag zijn we met een grote groep enthousiaste vrijwilligers op verschillende plaatsen het bos in gegaan om stormschade zoals omgevallen bomen en afgebroken takken op te ruimen. Ook hebben we braam en wingerd langs de ruiterpaden terug gesnoeid. 

We zijn blij dat zoveel mensen dit NLDoet-weekend hebben geholpen om de stormschade op te ruimen. Dank aan al deze vrijwilligers voor hun grote inzet. Wil jij de volgende keer ook graag een handje helpen, meld je dan nu aan voor onze snoeiapp. Hierin houden we je op de hoogte van al onze snoei en andere onderhoudsacties

.

Bossen onveilig door stormschade

Door de storm zijn veel bomen omgevallen! Andere bomen en takken kunnen de komende periode nog vallen. Vermijd de komende tijd het bos, het is niet veilig. Uiteraard zullen wij ons inzetten om in samenwerking met de bosbeheerders en vrijwilligers de ruiterpaden weer veilig en begaanbaar te krijgen! Wil je ook helpen? Meld je aan als vrijwilliger!

Save the date: we gaan weer snoeien!

In het tweede weekend van maart is het weer NL Doet. In heel Nederland steken vrijwilligers dan de handen uit de mouwen en maken zo het verschil. Een mooie gelegenheid dus om ook met het onderhoud van onze ruiterpaden in het Gelderse Hout en Overijsselse Hout aan de slag te gaan. 

Op zaterdag 12 maart en zondag 13 maart organiseren we tussen 10:00 en 12:00 uur een onderhoudsochtend. Maak jij graag gebruik van de ruiterpaden? Kom dan ook een paar uurtjes helpen, zodat je ook dit jaar volop kunt genieten van lekker buitenrijden.

Aanmelden is heel eenvoudig. Ga naar contact of geef je op aan de bar bij Manege Lelystad. Geef bij je aanmelding aan op welke datum en in welk bosgebied je wilt helpen. Op welke paden we aan de slag gaan is afhankelijk van de opgave/deelname.

Vergeet niet om werk-/tuinhandschoenen, laarzen, een grote snoeischaar en/of takkenzaag mee te nemen!

PPL en Staatsbosbeheer tekenen vrijwilligersovereenkomst

Een bijzonder moment op woensdag 15 december. Suzanne en Ruud waren bij Staatsbosbeheer Flevoland voor de ondertekening van de vrijwilligersovereenkomst, waarin de samenwerking bij het onderhoud van de ruiterpaden in het Gelderse Hout in Lelystad wordt geregeld.

We werken in dit bosgebied al enkele jaren plezierig samen met Staatsbosbeheer en de nu afgesloten overeenkomst is de formele bevestiging hiervan. Samen kunnen we er zo voor zorgen dat ruiters ook in in de toekomst in het Gelderse Hout kunnen blijven genieten van goed onderhouden ruiterpaden!

Help jij op 6 november ook mee met het onderhoud van de ruiterpaden?

Zaterdag 6 november is de landelijke natuurwerkdag. Een mooie gelegenheid om ook met het onderhoud van de ruiterpaden in het Gelderse Hout en Overijsselse Hout aan de slag te gaan. 

Tussen 10:00 en 12:00 uur organiseren we die dag een onderhoudsochtend. Maak jij ook graag gebruik van de ruiterpaden, dan vragen we je nu om een paar uurtjes te helpen, zodat je kunt blijven genieten van lekker buitenrijden.

Aanmelden is heel eenvoudig. Stuur nu een berichtje of e-mail naar info@paardenplatformlelystad.nl. Je kunt je ook opgeven aan de bar bij Manege Lelystad. Geef bij je aanmelding ook aan in welk bosgebied je wilt helpen. Op welke paden we aan de slag gaan is afhankelijk van de opgave/deelname.

Vergeet niet om werk-/tuinhandschoenen, laarzen, een grote snoeischaar en/of takkenzaag mee te nemen!

PPL informeert bezoekers informatiemarkt Hollandse Hout over nieuwe ruiterpaden

Zaterdag 9 oktober was de informatiemarkt over de plannen voor de ontwikkeling van Poort Oostvaardersplassen Lelystad, in het natuurgebied Hollandse Hout, onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land. Suzanne en Ruud waren namens het PPL aanwezig om de bezoekers meer te vertellen over de nieuwe ruiterpaden die deel uitmaken van de plannen. Hiervoor was veel belangstelling en de reacties waren positief. We kunnen niet wachten totdat volgend jaar eindelijk met de uitvoering kan worden begonnen en we daarna heerlijk te paard kunnen genieten van dit mooie bos.

Ruiters en mountainbikers samen in actie tegen zwerfafval

Ruiters en mountainbikers hebben op zaterdag 11 september gezamenlijk zwerfafval opgeruimd in het Paardenbos. Hiervoor werd aangesloten bij de landelijke actie Natuurlijk Opgeruimd, een initiatief van de NTFU. We danken alle vrijwilligers voor hun inzet! Samen hebben we onze natuur weer een stukje schoner gemaakt!

Het is de bedoeling om van deze actie een jaarlijkse traditie te maken. We zullen de actie dan vroeger aankondigen, zodat meer mensen in de gelegenheid zijn om een handje te komen helpen! 


Plan je buitenrit op Ruiteren & Mennen of Buitenrijden.nl

Als je graag een leuke buitenrit maakt in het Overijsselse Hout en/of het Gelderse Hout, maar je weet niet precies hoe de ruiterpaden lopen, dan is het handig om je rit vooraf digitaal te plannen. Dat kan op de websites van Buitenrijden.nl of Ruiteren & Mennen. Beide websites zijn nu helemaal geactualiseerd en je kunt er alle ruiterpaden op terug vinden. Zo plan je heel eenvoudig een superleuke buitenrit. 

Heb je toch nog vragen, dan mag je ons natuurlijk altijd een berichtje sturen!