Blog

Aanleg ruiterroute Hollandse Hout gestart

De aannemer is in opdracht van Staatsbosbeheer gestart met de aanleg van de nieuwe ruiterpaden in het Hollandse Hout. In het bos komt een ruiterroute van 15 kilometer. De aanleg maakt deel uit van het project Poort Oostvaardersplassen Lelystad, waarbij de recreatieve voorzieningen in dit bosgebied, onderdeel van het nationaal park Nieuw Land, worden vergroot. De planning is dat de ruiterroute nog voor het eind van het jaar gereed is.

Tijdens de werkzaamheden blijft het bos gewoon toegankelijk. Wel kun je enige overlast ervaren of kunnen paden tijdelijk zijn afgesloten. 

Wij doen mee met Rabo ClubSupport!


Paardenplatform Lelystad doet ook dit jaar weer mee met de Rabobank Clubsupport Actie. Vorig jaar hebben jullie stemmen ervoor gezorgd dat deze actie een mooi bedrag heeft opgeleverd. Dit geld hebben wij gebruikt voor de aankoop van een professionele heggenschaar waarmee we de ruiterpaden nog beter kunnen onderhouden. Ook de opbrengst van dit jaar willen we besteden aan de aankoop van gereedschappen.

Kunnen wij ook dit jaar op jouw stem rekenen?

Ben jij lid van de Rabobank? Stem dan nu direct in de Rabo App of online op www.rabobank.nl/clubsupport Je kunt je stem uitbrengen tot 24 september!

Alvast bedankt voor je steun!

Merel bedankt voor alles!

Na 15 jaar is Merel gestopt met haar werk voor de buitenruiters en ruiterpaden in Lelystad. Merel was een van de initiatiefnemers van het Paarden Platform Lelystad en heeft een belangrijke rol gehad in het weer op de kaart krijgen van het buitenrijden in Lelystad.


Zonder jouw jarenlange vasthoudende inzet Merel, hadden de buitenruiters niet kunnen genieten van de prachtige ruiterpaden zoals we die nu hebben. We spreken zeker voor alle buitenruiters als we zeggen dat we je hiervoor heel dankbaar zijn. En natuurlijk ben je altijd weer van harte welkom!

Wij doen mee met NL doet!

Ook dit jaar doen wij weer mee met NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL Doet wordt elk jaar georganiseerd door het Oranjefonds. Op zaterdag 11 maart en zondag 12 maart gaan wij het bos in om de ruiterpaden klaar te maken voor het komende buitenrijseizoen. Alle helpende handjes zijn ook nu weer welkom. Dus save the date, meld je aan en help ook mee!

Save the date: we gaan weer snoeien!

De lange mooie zomer is nu echt voorbij. En ondanks de droogte zijn bomen en struiken erg hard gegroeid. Vooral wingerd en braam maken op sommige plaatsen het buitenrijden erg lastig. Daarom organiseren we weer twee onderhoudsochtenden, waarop we de ruiterpaden weer zoveel mogelijk vrij willen maken.

Dit doen we op de landelijke natuurwerkdag zaterdag 5 november en zondag 6 november. Beide dagen in de ochtend tussen 10:00 en 12:00 uur. Alle hulp is weer welkom. Dit keer willen we o.a. gaan snoeien op het lange ruiterpad langs de Binnenhavenweg. Maak je regelmatig gebruik van dit pad, help dan zeker mee!

Meld je nu aan of stuur een e-mail naar info@paardenplatformlelystad.nl. Je kunt je ook opgeven aan de bar bij Manege Lelystad.

Kennismaking met nieuwe gemeenteraad

Dinsdagavond 24 mei mochten we, als stichting, kennismaken met de nieuwe gemeenteraadsleden en bijpraten met de al bekende gezichten binnen de raad op de Maatschappelijke Markt 2022. Onderwerpen zoals: de ontwikkeling, verbetering en uitbreiding van onze ruiterpaden, kosten/budget, participatie maar ook mestoverlast op wandel- en fietspaden passeerden de revue. Het was een mooi vertrekpunt voor de komende raadsperiode waarin wij ons weer gaan inzetten voor een goede samenwerking met de gemeente! 


Ruiterpaden weer grotendeels vrij van stormschade na NLDoet

Het weekend van 12 en 13 maart stond in het teken van NLdoet, de grootse vrijwilligersactie van Nederland. Dit jaar hebben wij voor het eerst meegedaan. Op zaterdag en zondag zijn we met een grote groep enthousiaste vrijwilligers op verschillende plaatsen het bos in gegaan om stormschade zoals omgevallen bomen en afgebroken takken op te ruimen. Ook hebben we braam en wingerd langs de ruiterpaden terug gesnoeid. 

We zijn blij dat zoveel mensen dit NLDoet-weekend hebben geholpen om de stormschade op te ruimen. Dank aan al deze vrijwilligers voor hun grote inzet. Wil jij de volgende keer ook graag een handje helpen, meld je dan nu aan voor onze snoeiapp. Hierin houden we je op de hoogte van al onze snoei en andere onderhoudsacties

.

Bossen onveilig door stormschade

Door de storm zijn veel bomen omgevallen! Andere bomen en takken kunnen de komende periode nog vallen. Vermijd de komende tijd het bos, het is niet veilig. Uiteraard zullen wij ons inzetten om in samenwerking met de bosbeheerders en vrijwilligers de ruiterpaden weer veilig en begaanbaar te krijgen! Wil je ook helpen? Meld je aan als vrijwilliger!

Save the date: we gaan weer snoeien!

In het tweede weekend van maart is het weer NL Doet. In heel Nederland steken vrijwilligers dan de handen uit de mouwen en maken zo het verschil. Een mooie gelegenheid dus om ook met het onderhoud van onze ruiterpaden in het Gelderse Hout en Overijsselse Hout aan de slag te gaan. 

Op zaterdag 12 maart en zondag 13 maart organiseren we tussen 10:00 en 12:00 uur een onderhoudsochtend. Maak jij graag gebruik van de ruiterpaden? Kom dan ook een paar uurtjes helpen, zodat je ook dit jaar volop kunt genieten van lekker buitenrijden.

Aanmelden is heel eenvoudig. Ga naar contact of geef je op aan de bar bij Manege Lelystad. Geef bij je aanmelding aan op welke datum en in welk bosgebied je wilt helpen. Op welke paden we aan de slag gaan is afhankelijk van de opgave/deelname.

Vergeet niet om werk-/tuinhandschoenen, laarzen, een grote snoeischaar en/of takkenzaag mee te nemen!

PPL en Staatsbosbeheer tekenen vrijwilligersovereenkomst

Een bijzonder moment op woensdag 15 december. Suzanne en Ruud waren bij Staatsbosbeheer Flevoland voor de ondertekening van de vrijwilligersovereenkomst, waarin de samenwerking bij het onderhoud van de ruiterpaden in het Gelderse Hout in Lelystad wordt geregeld.

We werken in dit bosgebied al enkele jaren plezierig samen met Staatsbosbeheer en de nu afgesloten overeenkomst is de formele bevestiging hiervan. Samen kunnen we er zo voor zorgen dat ruiters ook in in de toekomst in het Gelderse Hout kunnen blijven genieten van goed onderhouden ruiterpaden!