Ruiterpaden en routes

De Lelystadse bossen zijn bij uitstek geschikt voor het maken van een leuke afwisselende bosrit. Helaas zijn nog niet alle routes digitaal beschikbaar, maar via Buitenrijden.nl of Ruiteren & Mennen is het al wel mogelijk een mooie  route te plannen.

Vertrekpunt van de routes in de bosgebieden Gelderse Hout en Overijsselse Hout, aan de oostrand van Lelystad, is Manege Lelystad, Hoefslag 1.  Hier is ruime parkeergelegenheid voor je auto en trailer en je kunt in de kantine of op het terras terecht voor heerlijke snacks, lekkere broodjes of een verfrissend drankje.

Onderweg kun je prima een stop maken bij Onze Kas op de Groene Velden. Onze Kas ligt direct aan het ruiterpad en heeft een prachtige plek gecreëerd waar ruiters hun paard kunnen aanbinden, verzorgen en rust geven. En terwijl de paarden lekker uitrusten, genieten de baasjes in de kas of op het fraaie terras van een kop koffie of heerlijke lunch.

Het Visvijverbos ligt ook aan de oostkant van Lelystad. Dit bos is wellicht niet erg groot, maar je kunt er zeker een leuke bosrit maken. Vanaf Maverick Stables, Bijlweg 6 rij je er zo naar toe.  De route in dit bos is helaas niet digitaal beschikbaar.

Ook in de Hollandse Hout kun je een lekkere buitenrit maken. Dit verrassend mooie en gevarieerde bosgebied aan de westkant van Lelystad grenst aan de Oostvaardersplassen en vormt de entree van het nieuwe Nationaal Park Nieuw Land. De ruiterroutes in dit bos zijn nu nog niet digitaal beschikbaar. Op dit moment wordt er namelijk gewerkt aan een plan om de ruiterpaden in dit bos te verbeteren en verder uit te breiden. De ruiterroute is het beste toegankelijk vanaf de Buizerdweg ter hoogte van Paardensportcentrum X-tern.

Heb je vragen over buitenrijden in Lelystad dan kun je ons natuurlijk altijd even een berichtje sturen.

Belangrijke telefoonnummers

    Dierenartsenpraktijk Bas Steltenpool

Adres:              Bronsweg 32   Lelystad

Telefoon:        0320- 214331

E-mail:             info@flevovet.nl

    Hoefsmederij Gert-Jan de Jong

Telefoon: 06 25 29 80 89

 Hoefsmederij SD

Telefoon: 06 19 14 91 32

E-mail: hoefsmederijsd@gmail.com