Ruiterpaden en routes

De Lelystadse bossen zijn bij uitstek geschikt voor het maken van een leuke afwisselende bosrit. Helaas zijn nog niet alle routes digitaal beschikbaar, maar via Buitenrijden.nl of Ruiteren & Mennen is het al wel mogelijk een mooie  route te plannen.

Vertrekpunt van de routes in de bosgebieden Gelderse Hout en Overijsselse Hout, aan de oostrand van Lelystad, is Manege Lelystad, Hoefslag 1.  Hier is ruime parkeergelegenheid voor je auto en trailer en je kunt in de kantine of op het terras terecht voor een snack, lekkere broodjes of een verfrissend drankje of ijsje.

Ook in de Hollandse Hout kun je een lekkere buitenrit maken. Dit verrassend grote  en gevarieerde bosgebied aan de westkant van Lelystad grenst aan de Oostvaardersplassen en vormt de entree voor bezoekers van het Nationaal Park Nieuw Land. Op dit moment wordt er gewerkt aan de aanleg van een mooie en afwisselende ruiter- en menroute in dit bos. Deze route zal naar verwachting voorjaar 2024 gereed zijn.  Het bosgebied Hollandse Hout is het beste toegankelijk vanaf de bezoekersparkeerplaats aan de Buizerdweg. Hier wordt nog een parkeerterrein aangelegd met een aantal speciale trailerparkeerplaatsen.

Heb je vragen over buitenrijden in Lelystad dan kun je ons natuurlijk altijd even een berichtje sturen.

Belangrijke telefoonnummers

    Dierenartsenpraktijk Bas Steltenpool

Adres:              Bronsweg 32   Lelystad

Telefoon:        0320- 214331

E-mail:             info@flevovet.nl

 Hoefsmederij SD

Telefoon: 06 19 14 91 32

E-mail: hoefsmederijsd@gmail.com